Van de vertrouwde boerderij naar een nieuwe start

Geen gedoe, alles geregeld

Het leven is mooi!

Uw ouders wonen wellicht al jarenlang op de boerderij en zijn nu misschien toe aan een frisse nieuwe woning. Het kan ook zijn dat uzelf toe bent aan een nieuwe start! Dit kan zijn omdat u of uw ouders graag wat meer faciliteiten in de buurt willen hebben, zoals de supermarkt om de hoek, de kapper of een café met biljart. Een nieuwe woning die minder onderhoud vergt maar wel nog met een heerlijke tuin om het buitenleven niet te missen.

Dat een verhuizing veel ‘voeten in aarde’ brengt is logisch, want nadat u of uw ouders misschien wel een heel leven op één plek gewoond hebben kan het moeilijk zijn om afscheid te nemen van een gewoonte.

Wij helpen u hierbij

Wanneer de beslissing genomen is om de (woon) boerderij te verruilen voor een frisse start dan komen er vast een aantal vragen. Zoals waar en hoe uzelf of uw ouders willen wonen en hoe dit alles te organiseren?

Zo is er de keuze om binnen de bebouwde kom te wonen in een zelfstandige woning, of in een nieuw appartement. Of misschien wilt u, of uw ouders, met het oog op de toekomst liever in een seniorencomplex of een woongroep wonen met de nodige voorzieningen eromheen.

Wij kunnen alle opties met u bespreken en vergelijken. Heeft u meer vragen, laat het ons weten.

Contact

REDENEN OM TE VERHUIZEN

Er zijn verschillende redenen te bedenken om te verhuizen:

 • Het is minder eenzaam in een dorp of stad
 • De supermarkt en gezellige winkels zijn gemakkelijker bereikbaar in een dorp of
 • stad
 • Andere voorzieningen, zoals de huisarts, tandarts of de kapper zijn in de buurt
 • Er is een sportclub in de buurt of een biljart café
 • De gezondheid of mobiliteit kan afnemen waardoor men kwetsbaarder is
 • Een kleinere tuin of geen tuin is makkelijker gezien het onderhoud
 • Hulp is beter bereikbaar in de nieuwe woonplaats
 • Kleiner wonen geeft veel voordelen
 • Kinderen of familie willen niet op de boerderij gaan wonen
 • De boerderijwoning is niet levensloopbestendig. Zo is er geen slaap- en badkamer op de begane grond.

En zo zijn er vast nog genoeg redenen te bedenken waarom een verhuizing van het platteland naar een andere woning voordelen oplevert.

Wij kunnen alle voors- en tegens met u doornemen

Contact

WAAR MOET U AAN DENKEN BIJ EEN VERHUIZING?

Beslissing
Als de beslissing gemaakt is, dan kunnen wij helpen met de voorbereiding en het in gang zetten van de verkoop van de (woon)boerderij. Uiteraard gaat alles in goed overleg.

Verkoop
Als de boerderij in verkoop komt dan bekijken we samen in welke plaats of regio u of uw ouders graag willen wonen. We helpen bij het zoeken en aankopen (of huren) van een geschikte woning.

Verhuizen
Kijkt u op tegen alle rompslomp van de verhuizing en het opruimen? Met onze volledige verhuis service heeft u er geen omkijken meer naar. Wij hebben alle ervaring in huis. We houden het overzicht, zodat u het alleen nog maar hoeft aan te geven.

De plattelandsmakelaar, Henriette Meinsma begeleid u bij de volgende stappen:

 • Advies en begeleiding, van verkoop boerderij tot aankoop of huur naar een nieuwe woning.
 • Meedenken over een zelfstandige woning of een woonvorm met voorzieningen in de buurt.
 • Ondersteuning in hoe en waar men wil wonen op de nieuwe locatie
 • Het regelen van de verkoop van de (woon) boerderij
 • Alles voor elkaar krijgen met het opruimen en verhuizen met de verhuiscoach*
 • Alles regelen voor de verhuizing naar de nieuwe locatie

Verhuiscoach Elise van Heerde

Elise van Heerde is zeer ervaren met het reilen en zeilen van alles wat bij een verhuizing komt kijken en kan zich met recht een verhuiscoach noemen.

“Regeren is vooruitzien”

Voorkom te laat handelen en regel alles goed en geordend.

Wees het voor om te laat een beslissing te nemen om te verhuizen, vaak met alle gevolgen van dien.

Neem daarom op tijd een wijs besluit!

Opruimen, sorteren en inpakken én dan pas verhuizen

Wanneer men groot woont zijn er vaak ook veel spullen. Er is immers ruimte genoeg. Verhuizen naar een kleinere woning biedt vele voordelen. Waaronder minder werk in en rondom huis. Dit betekent wel dat er minder ruimte is voor uw spullen en dat er keuzes gemaakt moeten worden. Keuzes over spullen waar u nu al tegenop kunt zien.

Samen met u helpen wij u daarom graag om alle spullen te sorteren, op te ruimen en in te pakken. Daarnaast helpen wij u mee om goede keuzes te maken over waar de spullen naar toe gaan. En op het moment dat uw spullen op de nieuwe locatie zijn, kunnen wij u indien gewenst ook helpen alles weer een plekje te geven in uw nieuwe woning.

Ook een mogelijkheid bij het inzetten van de verhuiscoach is hulp bij de verhuisadministratie, zoals het doorsturen van de post en adreswijzigingen helpen wij u graag. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Lotus ruimt op, Elise van Heerde,

Wij kunnen u dus als makelaar en verhuiscoach stap voor stap begeleiden, zoals bij het opruimen, inpakken en voorbereidden van de verhuizing. Het in gang zetten van de verkoop van de (woon) boerderij en het zoeken naar een andere woning.

Neem vrijblijvend contact op met Henriette van de Plattelandsmakelaar, te bereiken op telefoonnummer 06-20320838

En voor al uw vragen over opruimen en verhuizen, kunt u contact opnemen met Elise van Lotus ruimt op, te bereiken op telefoonnummer 06-28040183