Een aankoopmakelaar, u heeft er echt wat aan!

Of u nu op zoek bent naar een paardenobject, een woonboerderij of ander landelijk object, de Plattelandsmakelaar begeleid u van begin tot eind deskundig door het aankoopproces. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan een hoop vervelende verrassingen achteraf voorkomen.

Een aankoopmakelaar voor een woonboerderij of (landelijke) woning?

Wanneer u uw droomhuis, woonboerderij, zorgboerderij of paardenobject gevonden heeft maar u twijfelt over bepaalde zaken dan kan een aankoopmakelaar u adviseren en ondersteunen. Als aankoopmakelaar weet ik als geen ander dat de aankoop van bijvoorbeeld een woonboerderij of vrijkomend agrarische object op het platteland een ingewikkelde zaak kan zijn. Heeft u vragen als: Mag ik hier wonen met deze huidige bestemming? Is de vraagprijs realistisch? Is er recht van overpad? Is de ondergrond eigendom of erfpacht? Etc. Dan kan ik u als aankoopmakelaar in grote lijnen in de regio Friesland, Flevoland, West Overijssel en West Drenthe verder helpen.

"In het buitengebied is niets standaard."

Henriëtte Meinsma, Plattelandsmakelaar

Als aankoopmakelaar zoek ik het nodige voor u uit en geef ik advies over welke gemeentelijke weg u eventueel kunt bewandelen. Wellicht vraagt u zich het volgende af:
"Is een eventuele verandering van de huidige bestemming mogelijk voor een bepaald doel voor aankoop? Bijvoorbeeld voor het realiseren van een zorgboerderij of B & B in het dorp of op het platteland? Is er een bouwkundige keuring, een bodemonderzoek of een asbestinventarisatierapport nodig?"
Dit zijn zomaar een paar punten die niet over het hoofd gezien mogen worden.

Verder loop ik ook de overige zaken van het aankoopproces met u door zoals de onderhandeling, controle koopovereenkomst, leveringsakte notaris e.d. Zodat u weet waarvoor u uw handtekening zet.

Ook kunt u bij mij terecht voor een waardebepaling boerderij of woonboerderij.