Aankoopmakelaar Agrarische Objecten

Bent u opzoek naar een landelijke woning met of zonder weide, een woonboerderij in Friesland of andere provincies, dorpswoning in de Noordoostpolder of een ander agrarisch object? De Plattelandsmakelaar begeleid u van begin tot eind deskundig door het aankoopproces. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan een hoop vervelende verrassingen achteraf voorkomen.

Een aankoopmakelaar voor een woonboerderij of (landelijke) woning?

Wanneer u uw droomhuis, woonboerderij, zorgboerderij of paardenobject gevonden heeft maar u twijfelt over bepaalde zaken? Dan kan een aankoopmakelaar u adviseren en ondersteunen. De aankoop van bijvoorbeeld een woonboerderij of vrijkomend agrarische object op het platteland kan een ingewikkelde zaak zijn. Heeft u vragen als: Mag ik hier wonen met deze huidige bestemming? Is de vraagprijs realistisch? Is er recht van overpad? Is de ondergrond eigendom of erfpacht? Etc. Dan kan de Plattelandsmakelaar u als aankoopmakelaar in grote lijnen, in de regio Friesland, midden Flevoland, Noordoostpolder, West Overijssel en West Drenthe, verder helpen.

 

 

"In het buitengebied is niets standaard."

Henriëtte Meinsma, Plattelandsmakelaar

 

Hoe gaat het te werk? 

De Plattelandsmakelaar zoekt het nodige voor u uit en geeft advies over welke gemeentelijke wegen u eventueel kunt bewandelen. Wellicht vraagt u zich het volgende af:
"Is een eventuele verandering van de huidige bestemming mogelijk voor een bepaald doel voor aankoop, voor het realiseren van een zorgboerderij of B&B in het dorp of op het platteland? Is er een bouwkundige keuring, een bodemonderzoek of een asbestinventarisatierapport nodig?"
Dit zijn een paar punten die niet over het hoofd gezien mogen worden. Verder worden de overige zaken van het aankoopproces doorgelopen met u zoals de onderhandeling, controle koopovereenkomst, leveringsakte notaris e.d. zodat u weet waarvoor u uw handtekening zet.

 

Plattelandsmakelaar is gespecialiseerd en gecertificeerd in het taxeren agrarisch- en landelijk onroerend goed. Ook kunt u hier terecht voor een waardebepaling of taxatie van een boerderij, woonboerderij of ander landelijk object.

 

Plattelandsmakelaar Deeldienst

Naast het volledige verkooppakket, is het ook mogelijk een deeldienst af te nemen. We spreken af welke werkzaamheden de verkoper voor haar rekening neemt en welke werkzaamheden de makelaar doet, voor een aangepast tarief.

 

Neem contact op

 

 

Waarom de Plattelandsmakelaar als Verkoopmakelaar

Net zoals het aankopen van een object is ook het verkopen van een woonboerderij, boerderij of manege in een landelijke omgeving niet altijd even gemakkelijk. Het vergt de nodige kennis. De Plattelandsmakelaar is de verkoopmakelaar voor het platteland en kan u adviseren en ondersteunen bij het kopen of verkopen van uw woning of bedrijf. Al uw vragen en opdrachten kunnen beantwoord en uitgevoerd worden.