Omschrijving

Landelijk wonen in een mooi gerenoveerde sfeervolle Friese stelpboerderij op een prachtig ingericht “boeren” erf van maarliefst 6.865m2, met een optie om ca. 2,25 ha. weiland bij te kopen.                      
De boerderij ligt midden in de groene Friese weilanden aan een rustige doorgaande weg in de driehoek van de omliggende plaatsen Makkum, Workum en Bolsward.
Deze locatie is zeer geschikt voor diverse doeleinden, zoals het houden van paarden, een inrichting als werkplaats of atelier, een zorglocatie, een B&B, etc.

Indeling

Entree met hal en een prachtige lange statige boerderijgang. De hal en gang geven toegang tot diverse vertrekken zoals de gezellige woonkeuken met terrasdeuren, deze ruime keuken is voorzien van vloerverwarming en diverse inbouw apparatuur. Een royale woonkamer met schouw, een kantoor/bibliotheekruimte, een toilet, de trapopgang, een slaapkamer en een zeer royale badkamer met vloerverwarming, ligbad, douche en badkamermeubel. Verder treft u een bijkeuken aan met vloerverwarming en een handige voorraadkast. De bijkeuken geeft weer toegang naar de keuken en het “achterhuis” de grote boerderijschuur. De ruimte in deze schuur is onderverdeeld in een opslagruimte, een werkplaats en een voormalige veestalling. Ook kunt u hier nog enkele auto`s kwijt.

Eerste verdieping

Overloop met 4 mooie slaapkamers, een wasruimte met wastafel en een bergkast, de verdieping is voorzien van nieuwe dakkapellen die in de sfeer van deze mooie boerderij passen.

Tuin

De tuin en het erf zijn bijzonder mooi ingericht met o.a. diverse hagen, grind- en schelpen paden, een dierenweide met een robuust kippenhok en houtopslag, een boomgaard, een groentetuin, een kleine kas, een terras voorzien van een voormalige “schaftkeet” nu te gebruiken als tuinhuis of klein gastenverblijf, een paardrijbak en tot slot nog een weide voor de paarden. Het erf achter de boerderij is omringd door een grote windsingel en daardoor geniet men van veel privacy.

Een stukje geschiedenis: Deze boerderij ligt op een terp naast de boerderij van de buren. Een paar eeuwen geleden zocht men de hoge droge percelen op voor het stichten van boerderijen, daardoor staan deze twee boerderijen samen op één terp, een uniek gezicht, deze twee karakteristieke panden naast elkaar.
De erven zijn geheel van elkaar gescheiden en hebben ieder een eigen oprit.

Bijgebouw 
De voormalige wagenschuur is gesloopt, een nieuwe landelijke bijschuur is in aanbouw.

Bijzonderheden

Voor u samengevat:
- Grotendeels gerenoveerd met hoog afwerkingsniveau
- Goed onderhouden en goed geïsoleerd
- Landelijk gelegen en op een steenworp van de gezellige plaatsen Workum en Makkum 
- Scholen en winkels aanwezig in de nabije plaatsen
- IJsselmeer op korte afstand
- Prachtig aangelegde tuin en erf
- Tijdens renovatie zijn vele authentieke sfeerelementen bewaard gebleven, zoals balken plafonds
- Voorhuis (woning) van de boerderij voorzien van nieuwe geglazuurde dakpannen + dakconstructie gerenoveerd 
- Achterhuis (schuur) boerderij gehele dakconstructie gerenoveerd 
- De dakplaten aan de niet zichtzijde t.o.v. de weg (één zijkant) moeten op den duur nog worden vervangen door dakpannen of nieuwe dakplaten, het gehele overige dak is voorzien van dakpannen
- Geheel dubbel glas
- Nieuwe dakkapellen op het voorhuis
- Veel ruimte voor eventueel combinatie wonen en werken. Mocht u kleinschalige bedrijfsmatige plannen hebben, vraag de gemeente naar de mogelijkheden.
- Optie om 2,25 hectare bij te kopen voor bijvoorbeeld de paardenliefhebber
- Vaste mestopslag en gierkolk nog aanwezig 
- Krachtstroom aanwezig 
- Nieuwe deuren en kozijnen
- Nieuw schoorsteenkanaal (dubbelwandig) plus schoorsteen
- Electrische bedrading vernieuwd
- Boerderij voorzien van veel vaste kasten
- Geheel nieuw houten bijgebouw (binnenkort)


Kortom een bijzonder landelijk veelzijdig object, kom langs en laat u verrassen!

Kenmerken