Taxatie Agrarisch- en landelijk onroerend goed

Agrarische bedrijven taxeren

Voor de aankoop, verkoop, overname of financiering van agrarische bedrijven is een goede taxatie belangrijk. Dit geldt tevens voor o.a. woonboerderijen met agrarische bestemming, zorgboerderijen en manegebedrijven. De plattelandsmakelaar heeft veel ervaring met het taxeren van agrarisch onroerendgoed en landelijk onroerendgoed in de omgeving Zuidwest - Zuidoost Friesland, Noordoostpolder, Flevoland, West Overijssel en Zuidwest Drenthe en is aangesloten bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Ik kan voor u de volgende taxaties maken:

  • Aan- of verkoopbeslissing
  • Financieringsaanvraag
  • Bedrijfsovername
  • Intreding / uittreding maatschap of BV
  • Erfbelasting
  • Herwaardering
  • Bedrijfsbeëindiging

Zoals u ziet zijn er veel redenen waarvoor u een taxatierapport nodig kunt (of moet) hebben voor uw onderneming. Uitgebreide kennis van de marktsituatie, de bouwkundige staat en de waarde van agrarisch onroerendgoed en landelijk onroerendgoed is van groot belang voor een goed onderbouwd taxatierapport. De afdeling AgriTaxatie van de plattelandsmakelaar kan u hierbij van dienst zijn. 
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan contact op met Henriëtte Meinsma:

Bel: 06-20320838
Mail: meinsma@agrimakelaardij.nl

Wilt u alleen de waarde van uw boerderij, woonboerderij of manege weten? Dan is wellicht alleen een waardebepaling wat voor u. Met dit advies ben u minder kosten kwijt en kunt u toch een beeld scheten over hoe u verder moet gaan met de verkoop of aankoop. Lees meer over hoe de plattelandsmakelaar u verder kan helpen met de waardebepaling van uw agrarisch object.

Bedrijfsbeëindiger

AgriTaxatie richt zich ook regelmatig op de bedrijfsbeëindiger. Bij staking van de onderneming wordt het bedrijfsvermogen overgebracht naar het privévermogen. Een taxatie is daarbij onmisbaar. Dit gebeurt middels een (gezamenlijke) taxatie van uw agrarisch taxateur en de belastingdienst. Zowel dit proces als uw belangen kan ik zo optimaal mogelijk voor u begeleiden in overleg met uw accountant.

Henriette Meinsma is NRVT gecertificeerd (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).