Taxaties

Agrarische bedrijven taxeren

Voor de aankoop, verkoop, overname of financiering van agrarische bedrijven is een goede taxatie belangrijk. Dit geldt tevens voor o.a. woonboerderijen met agrarische bestemming, zorgboerderijen en manegebedrijven. De plattelandsmakelaar heeft veel ervaring met het taxeren van agrarisch- en landelijk onroerendgoed in de omgeving Zuidwest - Zuidoost Friesland, Noordoostpolder/Flevoland, West Overijssel en Zuidwest Drenthe en is aangesloten bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Ik kan voor u de volgende taxaties maken:

  • Aan- of verkoop
  • Financieringsaanvraag  of rente aanpassing
  • Bedrijfsovername
  • Intreding  of  uittreding maatschap of BV
  • Erfbelasting
  • Herwaardering
  • Bedrijfsbeëindiging

Zoals u ziet zijn er veel redenen waarvoor u een taxatierapport nodig kunt (of moet) hebben voor uw object. Uitgebreide kennis van de marktsituatie, de bouwkundige staat en de waarde van agrarisch onroerendgoed en landelijk onroerendgoed is van groot belang voor een goed onderbouwd taxatierapport. Deze makelaardij kan u hierbij van dienst zijn.

Neem contact op met mij

Bel: +31 6 20320838
Mail: info@plattelandsmakelaar.nl

Wilt u alleen de waarde van een woning, woonboerderij, B & B of paardenobject weten? Dan is wellicht alleen een waardebepaling wat voor u. Met dit advies ben u minder kosten kwijt en kunt u toch een beeld schetsen over hoe u verder moet gaan met een enventuele aan- of verkoop. Meer weten over hoe de plattelandsmakelaar u verder kan helpen met de waardebepaling van een object?

Neem contact op met mij

Bedrijfsbeëindiger

De plattelandsmakelaar richt zich ook regelmatig op de bedrijfsbeëindiger. Bij staking van de onderneming wordt het bedrijfsvermogen overgebracht naar het prive vermogen. Een taxatie is daarbij onmisbaar. Dit gebeurt middels een (gezamenlijke) taxatie van uw agrarisch taxateur en de belastingdienst. Zowel dit proces als uw belangen kan ik zo optimaal mogelijk voor u begeleiden in overleg met uw accountant.

Henriette Meinsma is NRVT gecertificeerd (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs)

Thuis in het buitengebied

Henriette Meinsma is gespecialiceerd en gecertificeerd in het buitengebied voor het taxeren van agrarisch objecten, woonboerderijen met agrarische bestemming, zorgboerderijen, boerderijen met B & B en maneges.

Taxaties voor agrarische- en landelijke doeleinden

Zoekt u een taxateur? Ik kom graag bij u langs.

Neem contact op met mij