Taxaties

Landelijk Agrarisch Vastgoed (LAV)

Voor de aankoop, verkoop, overname of financiering van agrarisch,- en landelijk vastgoed is een goede taxatie belangrijk. Dit geldt voor o.a. woonboerderijen met agrarische bestemming, zorgboerderijen, landgoederen, cultuurgrond en manegebedrijven. De Plattelandsmakelaar heeft veel ervaring met het taxeren van agrarisch- en landelijk vastgoed en is werkzaam voor dit soort taxaties in Noord,- en Midden Nederland. 
Aangesloten bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), in de kamer LAV (landelijk agrarisch vastgoed).

Ik kan voor u de volgende taxaties maken:

  • Aan- of verkoop
  • Financieringsaanvraag  of rente aanpassing
  • Bedrijfsovername
  • Intreding  of  uittreding maatschap of BV
  • Erfbelasting
  • Herwaardering
  • Bedrijfsbeëindiging 

Zoals u ziet zijn er veel redenen waarvoor u een taxatierapport nodig kunt (of moet) hebben voor uw object. Uitgebreide kennis van de marktsituatie, de bouwkundige staat en de waarde van agrarisch onroerendgoed en landelijk onroerendgoed is van groot belang voor een goed onderbouwd taxatierapport. Deze makelaardij kan u hierbij van dienst zijn.

Neem contact op met mij

Bel: +31 6 20320838
Mail: info@plattelandsmakelaar.nl

Wilt u alleen de waarde van een dorpswoning of landelijk object? Dan is wellicht alleen een waardebepaling wat voor u. Met dit advies bent u minder kosten kwijt en kunt u toch een beeld schetsen over hoe u verder moet gaan met een enventuele aan- of verkoop. Meer weten over hoe de plattelandsmakelaar u verder kan helpen met de waardebepaling van een object?

Neem contact op met mij

De stoppende boer

De Plattelandsmakelaar richt zich ook regelmatig op de bedrijfsbeëindiger. Bij staking van de onderneming wordt het bedrijfsvermogen overgebracht naar het prive vermogen. Een taxatie is daarbij onmisbaar. Dit gebeurt middels een (gezamenlijke) taxatie van uw agrarisch taxateur en de belastingdienst. Zowel dit proces als uw belangen kan ik zo optimaal mogelijk voor u begeleiden in overleg met uw accountant.

Henriette Meinsma is NRVT gecertificeerd (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs)

Thuis in het buitengebied

Henriette Meinsma is gespecialiceerd en gecertificeerd in het buitengebied voor het taxeren van agrarische objecten, maneges, woonboerderijen met agrarische bestemming en voormalige agrarische bedrijven met nieuwe functies zoals bijvoorbeeld zorgboerderijen, B & B en kampeerboerderijen.

Taxaties voor agrarische- en landelijke doeleinden

Zoekt u een taxateur? Ik kom graag bij u langs.

Neem contact op met mij